Terugbetaling van verplaatsingskosten

Uw verplaatsingskosten worden terugbetaald als u zich moet verplaatsen

  • op vraag van de bevoegde medische dienst (meestal Medex);
  • op vraag van de arbeidsrechtbank;
  • om u te laten verzorgen of onderzoeken als gevolg van uw arbeidsongeval.

Als u zich verplaatst met eigen vervoer of zonder medische redenen met een taxi of ziekenwagen en als de afstand heen en terug ten minste 5 km bedraagt, krijgt u € 0,4090 per km terugbetaald.
Als u zich verplaatst met het openbaar vervoer, worden uw kosten volledig terugbetaald op voorwaarde dat u uw origineel vervoerbewijs indient.
Als u zich om dringende medische redenen met de ziekenwagen of met een taxi verplaatst, worden uw kosten volledig terugbetaald. U moet daarvoor het originele betalingsbewijs indienen en uw behandelend arts moet de dringende medische redenen omschrijven in een medisch verslag dat hij naar uw werkgever of de bevoegde medische dienst (meestal Medex) stuurt.

Parkingkosten worden niet terugbetaald.

Als u twijfelt of uw verplaatsing (volledig) zal worden terugbetaald, neem dan vooraf contact op met uw werkgever of met de bevoegde medische dienst.

Hoe vraagt u de terugbetaling aan?

Valt uw werkgever onder het Koninklijk Besluit van 24.01.1969? Dan betaalt Medex uw verplaatsingskosten terug. Vul daarvoor het formulier verplaatsingskosten arbeidsongeval (pdf - 124,28 KB) in dat u terugvindt op de website van Medex en stuur het terug naar Medex.
In alle andere gevallen zal het waarschijnlijk uw werkgever zijn die uw verplaatsingskosten terugbetaalt en dient u bij hem de terugbetaling aan te vragen.
Als u zich met het openbaar vervoer hebt verplaatst, moet u de originele vervoerbewijzen mee opsturen.

Zie ook


Andere pagina’s van het hoofdstuk Vergoeding:Werkt u bij de politiediensten? Neem dan contact op met de dienst Controle van Fedris:

 inspectatfedris.be

 02 227 22 53