Terugbetaling van verplaatsingskosten

Uw verplaatsingskosten worden terugbetaald als u zich moet verplaatsen

  • op vraag van de verzekeringsonderneming of van Fedris;
  • op vraag van de arbeidsrechtbank;
  • om u te laten verzorgen of onderzoeken als gevolg van uw arbeidsongeval.

Als u zich verplaatst met eigen vervoer of zonder dringende medische redenen met een taxi of ziekenwagen en als de afstand heen en terug ten minste 5 km bedraagt, krijgt u € 0,4171 per km terugbetaald.
Als u zich verplaatst met het openbaar vervoer, worden uw kosten volledig terugbetaald op voorwaarde dat u uw origineel vervoerbewijs indient.
Als u zich om dringende medische redenen met de ziekenwagen of met een taxi verplaatst, worden uw kosten volledig terugbetaald. U moet daarvoor het originele betalingsbewijs indienen en uw behandelend arts moet de dringende medische redenen omschrijven in een medisch verslag dat hij naar de medische dienst van de verzekeringsonderneming of van Fedris stuurt.

Parkingkosten worden niet terugbetaald.

Als u twijfelt of uw verplaatsing (volledig) zal worden terugbetaald, neem dan vooraf contact op met de verzekeringsonderneming of Fedris.

Hoe vraagt u de terugbetaling aan?

Worden uw arbeidsongeval en bijgevolg uw verplaatsingskosten ten laste genomen door de verzekeringsonderneming? Druk dan het formulier voor terugbetaling van verplaatsingskosten (verzekeringsonderneming) af, vul het in en stuur het naar de verzekeringsonderneming.
Worden uw arbeidsongeval en bijgevolg uw verplaatsingskosten ten laste genomen door Fedris of moet u zich verplaatsen op vraag van Fedris? Druk dan het formulier voor terugbetaling van verplaatsingskosten (Fedris) af, vul het in en stuur het naar Fedris.
Als u zich met het openbaar vervoer hebt verplaatst, moet u de originele vervoerbewijzen mee opsturen.